FAQ

Onderstaand ziet u een overzicht van de meest gestelde vragen:

Elektrische machines

Bij gebruik van machines met een elektromotor heeft u altijd een verlengsnoer nodig. Gebruik een in goede staat verkerend snoer zonder scheuren of beschadigingen. Bij gebruik van een haspel rol dit geheel af. Vermijdt water tijdens het gebruik en leg een snoer niet in een plas. Tijdens werkzaamheden van reparatie of schoonmaken stekker uit het stopcontact halen.

Mijn cirkelmaaier vangt niet!

 • Het toerental van de maaier moet juist zijn. Altijd volgas maaien bij een goed afgestelde motor.
 • De vangzak moet 'open' zijn. Als u in de vangzak kijkt en er komt geen licht meer door dan is de zak dichtgeslagen. De vangzak met een hogedrukspuit weer open blazen zodat de lucht vrij kan ontsnappen.
 • Maaien op een te lage stand waardoor de rand van het maaidek op het gras afsluit. Hierdoor kan slecht lucht aangezogen worden en komt er dus geen luchtstroom op gang. Een of twee standen hoger maaien. probleem opgelost.
 • De vleugels (windschoepen) op het maaimes zijn versleten Een nieuw mes laten monteren is de enige oplossing. Nooit zelf gaan lassen aan het mes, dit is levensgevaarlijk!
 • Een goede tip is de achterwielen een tandje hoger te zetten dan de voorwielen (bij een machine met onafhankelijke wielverstelling).

Mijn nylondraad in de trimmer breekt snel!

 • Nylon is gemaakt op waterbasis. Nylondraad kan uitdrogen vooral in volle zon. Bewaar nylondraad op een koele donkere plaats en leg het desnoods in water te "weken" zodat het soepel en taai wordt.
 • De zogenaamde draadgeleider is het metalen oogje waardoor de nylondraad uit de kop komt. Deze draadgeleider mag absoluut geen oneffenheden en/of scheurtjes bezitten daar dit als een afbreekmes werkt. De draadgeleider moet gepolijst zijn en geleidelijke rondingen bevatten.

Mulch/bio-clip/recycler-problemen

Machine slaat af: er wordt teveel materiaal in een keer verwerkt. U moet altijd een/derde van de grashoogte afmaaien, een/derde wordt dan verkleind en twee/derde blijft staan waartussen het vermaalde gras verdwijnt. Motortoerental niet juist. Messen zijn bot. Hoe meer lucht er onder de maaikast kan komen hoe beter de werveling, hoe beter de werking. Zet de maaihoogte een of twee standen hoger en of zet alleen de achterwielen een stand hoger. Om meer lucht toe te laten kan men ook met ca. 10 cm overlap over het reeds gemaaide gras maaien, hierdoor komt er meer lucht onder de maaikap.

Verse benzine met Fuel Fit

Tuinmachines slecht of soms zelfs helemaal niet starten. Vaak komt dit doordat benzine oud wordt en gomafzetting in het brandstofsysteem veroorzaakt. Gomvorming in benzine ontstaat overigens al na 30 dagen. Een oplossing is Fuel Fit van Briggs &Stratton. Dit middel voorkomt gomvorming en houdt benzine tot twee jaar vers bij opslag. Fuel Fit door de benzine reinigt tevens het brandstofsysteem. Ook kun je een vervuilde carburateur reinigen door deze een nacht te weken in een bad van Fuel Fit. In de meeste gevallen zijn de gomafzettingen dan verdwenen. Fuel Fit is leverbaar in verpakkingen van 30 ml en 125 ml. De 125 ml flacon is voldoende voor 125 liter dagelijks gebruik en 40 liter opslag. Hoeveel je nodig hebt voor een bad hangt natuurlijk af van de grootte van de carburateur, maar is ongeveer 0,5-1,0 liter. Het is wel redelijk lang te gebruiken.

Wel of geen olie?

Als uw machine een oliepeilstok heeft dan is dit een 4-takt motor. De motor heeft dan een oliecarter en de benzinetank kunt u dan vullen met euro 95. Dit komt meestal voor bij gazonmaaiers. Let op! Er zijn nu ook rugmaaiers met 4-takt motor. Heeft uw machine geen oliepeilstok dan is dit een 2-takt motor. Dit zijn o.a.

 • Bladblazers/zuigers
 • Rugmaaiers
 • Heggenscharen
 • Kettingzagen
 • Waterpompen
 • De mengsmering van deze machine varieert van 1:25 tot 1:50, zie instructieboekje.
 • U kunt normale loodvrije benzine, euro 95, gebruiken om uw mengsmering te maken.
 • Gebruik beslist goede 2-takt olie voor deze hoog toerenmotoren, dit verlengt de levensduur.
 • Gebruik verse brandstof, zeker als deze is gemengd met olie neemt de kwaliteit van de brandstof af.

Aspen is kwalitatief hoogwaardige brandstof, leverbaar voor zowel viertakt als tweetakt motoren. Aspen heeft vele voordelen: De uitlaatgassen zijn minder schadelijk voor de gebruiker en het is onbeperkt houdbaar! Bij tweetakt motoren geeft deze brandstof een zeer constante en betrouwbare smering.

Heeft u problemen met het mengen, kom dan naar ons bedrijf, zodat wij het mengen voor u kunnen regelen.

Let op! Het aparte oliereservoir op de kettingzaag dient voor de smering en koeling van de ketting en niet als smering voor de motor.

Welke motorolie moet er in mijn grasmaaier?

Alle grasmaaiers met een B & S motor, die voorzien is van een olie-peilstok of olievuldop onder op het carter, vullen met een SAE 30 motorolie. Als alternatief kunt u een half synthetische olie 10W40 gebruiken.

echo-premium-logo

Echo dealer

In onze showroom vindt u een prachtige lijn met Echo machines. Wij hebben zowel nieuwe machines als occassions. Voor meer informatie over Echo machines prijzen en prestaties kunt u de website bezoeken.

https://www.echodependonit.com/nl

Lees meer
dhl

Post Service

Wij zijn een DHL ServicePoint. Als je pakketten verzendt via een DHL ServicePoint, weet je zeker dat het goed zit. Je kunt pakketten hier ook ontvangen. Handig, want dan loop je geen risico om de bezorger mis te lopen. Zodra je pakket klaarligt, ontvang je een bericht. Vergeet je niet een geldig identiteitsbewijs mee te nemen.

 

Vanaf februari 2020 verkoop postzegels PostNL

Lees meer